Пиле в мляко

сряда, 22 октомври 2008 г.

Продукти:
1 охладено пиле
морска сол и прясно смлян черен пипер
120 г краве масло
зехтин
половин пръчка канела /1 ч.л./
1 шепа прясна салвия /градински чай/
сокът на 2 лимона
10 обелени скилидки чесън
половин литър мляко

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса и намерете подходящ уютен съд за пилето. Хубаво го подправете със сол и пипер и го изпържете от всички страни в ьзехтин и масло, докато стане златисто. Махнете го от огъня и преместете пилето в друг съд, но оставете маслото от пърженето в тигана, не го хвърляйте. Прибавете останалите продукти в съда с маслото, разбъркайте и сложете пак пилето. Изпечете го час и половина в загрята фурна. Лимоновият сок ще пресече млякото, което ще направи соса направо фантастичен.
Сервирайте пилето на порции, обезкостено. Полейте го със соса и гарнирайте със спанак или картофено пюре.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.