Ябълково руло

сряда, 22 октомври 2008 г.

Продукти:
4 кисели ябълки
4 яйца
4 с.л. захар
4 с.л. брашно
4 с.л. растително масло
стафиди по желание
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
Настържете почистените ябълки на едро ренде. Разположете ги в тавичка върху хартия за печене, намазана с малко масло. Върху тях се поръсва малко захар и канела, а по желание и стафиди.
Приготвя се тестото като първо белтъците се разбиват с 4 лъжици захар, а след това един по един се прибавят жълтъците. След това се прибавя постепенно брашното и олиото.
Ябълките в тавичката се заливат с тестото и се пече на 180 С около 20-25 минути, докато тестото стане златисто. Блатът се вади внимателно върху кърпа с тестото от долната страна. С помощта на кърпата се завива на руло докато е горещо. Когато изстине, по желание се поръсва с пудра захар.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.