Продукти:
• 2 супени лъжици зехтин
• 1 голяма глава кромид лук, нарязана
• ½ чаена лъжичка счукани семена от резене
• 1 равна чаена лъжичка сух босилек
• 2 скилидки чесън, размачкани
• 350 г пасирани домати
• 60 г черни маслини без костилки, нарязани
• 450 г равиоли със сирене рикота и спанак
• 225 г зелен фасул, нарязан на дребно
• 30 г настърган пармезан
Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в тенджера и пържете лука и семената на резенето приблизително 10 минути, като от време на време разбърквате. Добавете босилека, чесъна и доматения сос, похлупете и задушавайте на тих огън 5 минути, послесложете маслините.
2. Сварете равиолите и пуснете фасула в последните 5 минути от варенето. После излейте внимателно водата.
3. Разбърквайте равиолите в фасула с доматения сос, след това изсипете ястието в чиния. Поръсете с пармезана и поднесете с гризини.
Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест
Равиоли в сос от зелени подправки и домати
неделя, 7 септември 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар