Продукти:
• 2 супени лъжици зехтин
• 1 голяма глава кромид лук, нарязана
• 3 счукани скилидки чесън
• 200 г ечемичен булгур
• по 1 чаена лъжичка смляна канела, кориандър и кимион
• 1 равна чаена лъжичка сол
• смлян черен пипер
• 1 л зеленчуков бульон
• 4 моркова, едро нарязани
• 2 средно големи тиквички, обелени и нарязани на зарчера
• 450 г нахут, сварен и отцеден
• 60 г стафиди без семки
• 120 г печени несолени фъстъци или кашу
• листенца магданоз за украса
Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в голяма тенджера и леко запържете лука и чесъна. Изсипете булгура, канелата, кимиона, кориандъра, солта и пипера. Налейте бульона, сложете в него морковите и тиквичките, Оставете да заврим, намалете котлона, похлупете и варете на тих огън 25 минути.
2. Сипете (и разбъркайте) нахута и стафидите. Варете още 5 минути. Ако сместа стане твърде суха, добавете малко вода, после сложете фъстъците. Украсете с магданоз. Поднесете със зелена салата и препечени филийки.
Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест
Зеленчуков пилаф с нахут
събота, 6 септември 2008 г.
Публикувано от klonka в 10:14
Етикети: лятно меню
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар