Основна рецепта за палачинки

петък, 19 септември 2008 г.

Продукти:
500 г брашно
800 мл прясно мляко
сол
4 яйца
олио за пържене

Начин на приготвяне:
1. Брашното се изсипва в купа. Постепенно към него се добавя млякото и се разбърква на рядко тесто. Добавят се яйцата и малко сол.
2. В тиган се сгорещява малко олио. Тестото се изсипва на порции с черпак и палачинките се пържат на среден огън до зачервяване около 2 минути от всяка страна. Изпържват се 8-12 палачинки. Запазват се топли до поднасянето им.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.