Ориз с моркови и бадеми

понеделник, 15 септември 2008 г.

Продукти:
4 моркова
2 малки тиквички
2 глави червен лук
2 скилидки чесън
4 с.л. олио
1 пръчица канела
4 зърна карамфил
250 г ориз Басмати
настъргана кора от 1 лимон
¾ л зеленчуков бульон
50 г нарязани бадеми

Начин на приготвяне:
1. Морковите се обелват и нарязват на кубчета. Тиквичките се измиват, почистват и нарязват на шайби. Лукът и чесънът се обелват. Лукът се нарязва на 8, а чесънът на ситно.
2. В голям тиган се сгорещява олиото. В него за кратко се слагат канелата и зърната карамфил. Запържват се лукът и чесънът, а след тях за 3 минути- и морковите, тиквичките и оризът. Добавят се кората и сокът от лимона и всичко се разрежда с ½ л бульон. Оставя се да къкри на среден огън 10 минути.
3. Долива се останалият бульон и ястието се вари захлупено 10 минути. Накрая се добавят бадемите. Оставя се да престои 3 минути преди сервиране.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.