Пилета по селски

вторник, 2 септември 2008 г.

Продукти:
• 2 супени лъжици зехтин
• 30 г краве масло
• 4 пилета за печене, по 400 г всяко
• 1 средно голяма глава кромид лук, ситно нарязана
• 2 стръка целина, нарязани
• 3 моркова, нарязани
• 1 скилидка чесън, накълцана
• 350 г дребни пресни гъби
• 900 мл пилешки бульон
• 250 г пшеничен булгур
• ½ чаена лъжичка сол
• смлян черен пипер
• 1 супена лъжица прясна салвия или 1 чаена лъжичка сушена
• 200 г арпаджик
• 250 г консервиран артишок, разрязан на 4
• прясна зеленина за украса

Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина и маслото в голяма огнеупорна тенджера, после леко запържете пилетата по 2 наведнъж, за 5-10 минути. Извадете ги в отделен съд.
2. Добавете в съда лука и го пържете 5 минути. Сложете целината, морковите, чесъна и гъбите и гответе с леко бъркане още 5 минути.
3. Налейте бульона, сипете булгура, солта, пипера, салвията, арпаджика и пилетата. Оставете сместа да заври, после намалете огъня, похлупете и задушавайте 30-35 минути.
4. Наредете сърцевината на артишока върху пилетата и варете още 10 минути, докато пилетата станат готови, при което булгурът трябва да поеме всичката течност. Украсете ястието със зеленината и поднесете.

Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.