Mус от скариди и авокадо

четвъртък, 7 август 2008 г.

Продукти:
2 авокадо
1/2 лимон
1 мандарина
6-7 големи скариди,почистени от черупките
300-350 мл сметана
2 с.л. зехтин
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
Авокадото се пасира със сокът от изстискания лимон и зехтина. Добавя се сол и черен пипер на вкус.
Сметаната се разбива на твърда пяна.
Скаридите се пасират със сока от изстисканата мандарина. Сместа се добавя с леко разбъркване към разбитата сметана.

В малки купички/чашки се разпределя сместта, като отдолу се слага от авокадото, отгоре от сметаната. Достатъчно е за 4 от моите купички. Поднася се охладено. Вкусът е солено-сладък.

Трайността за съжаление е много малка, в рамките на макс. 10 часа трябва да се изяде.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.