Картофи по селски

четвъртък, 7 август 2008 г.

Продукти:
1кг пресни дребни картофи
½ ч.ч. галета
1ч.л. червен пипер
1ч.л. черен пипер
сол
риган
мазнина за пържене

Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и бланшират или сваряват за максимум 3-5 мин след като заври водата, трябва да са почти сурови. Срязват на четвъртинки по дължина и се слагат в дълбока купа.
Изброените съставки се смесват и с тях се наръсват картофите. Разтръскват се за да полепнат хубаво по тях. Ако са още топли ги оставете да изстинат и ги изпържете в силно загрята мазнина. Стават много ароматни и хрупкави, а вътре се топят в устата.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.