Салата от брюкселско зеле с лимонов винегрет

вторник, 19 август 2008 г.

Продукти:
350 г брюкселско зеле
2 салати
1 връзка репички
2 стръка зелен лук
2 моркова

за лимоновия винегрет:
1 к.ч. зехтин
1 ч.л. горчица
сок от ½ лимон
2 щипки мащерка
2 щипки черен пипер
1 с.л. сол

Начин на приготвяне:
1. Брюкселското зеле се изммива, кочаните се разрязват на кръст и се вари 3-4 минути в подсолена вода. Изважда се и се потапя в съд с ледено студена вода. След като изстине, се отцежда.
2. Салатите се нарязват наедро, репичките и зеленият лук- на колелца, а морковите се настъргват наедро. Всичко се размесва в салатиера с брюкселското зеле.
3. Съставките за винегрета се пасират или разбиват с тел.
4. Преди да се сервира, салатата се подправя с лимоновия винегрет.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев




Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.