Сотирани скариди 'Сицилия"

понеделник, 11 август 2008 г.

Продукти:
багета, нарязана на филийки
едри скариди, несварени, но изчистени
3/4 чаши масло
4 скилидки нарязан чесън
2 зелени лука, нарязани
2/3 чаша бяло вино
15-20 черни маслини, нарязани
1-2 малки домати, нарязани на кубчета

Начин на приготвяне:
Нарежете багетата на филийки под ъгъл. Наредете по 5 в чиния (порция) като листа на цвете. Ако искате, може да запечете филийките леко. Загрейте тиган с малко масло. Добавете чесъна, и БЯЛАТА част на лука и задушете малко.
Добавете скаридите и сгответе до готовност. Сложете от сместта върху всяка филийка.
В тигана с маслото след скаридите, добавете маслините и запържете.
Сложете върху филийките. Украсете с доматите и зеленото на лука.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.