Пикантни картофени шницели

петък, 22 август 2008 г.

Продукти:
5-6 едри картофа (1 кг)
1 яйце
3 с.л. настъргани бадеми
3 с.л. печени белени слънчогледови семки
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. лют пипер
3 стръка магданоз
1 ч.л. сол
1 ч.ч. брашно
½ ч.ч. олио

Начин на приготвяне:
1. Картофите се сваряват, обелват се и се пресоват топли.
2. В купа се размесват яйцето, бадемите, счуканият слънчоглед, кимионът, кориандърът, лютият пипер, ситно нарязаният магданоз и солта. Прибавят се и пресованите картофи и сместа се разбърква добре. От нея се оформят шницели, които се овалват в брашното и се пържат в силно загрято олио до златисто- по 5 минути от всяка страна.
3. Готовите шницели се сериврат гарнирани с доматен сос или кетчуп.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.