Ашуре

петък, 1 август 2008 г.

Продукти:
250 гр. жито
2 1/2 л. вода
350 гр. захар
100 гр. нишесте
орехови ядки,стафиди
20 гр. розова вода /ако имате/

Начин на приготвяне:
Сваряваме житото.Отделяме водата. Нишестето разтваряме в студена вода/розова/ и варим с отделената от варенето на житото вода/за 100 гр. нишесте около 1 л. вода/. Връщаме зърната в крема, заедно с ореховите ядки и стафидите/ при мен купичка счукани орехи и кафена чашка стафиди/. Сервираме в купички.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.