Пълнени котлети в доматен сос

понеделник, 25 август 2008 г.

Продукти:
4 котлета
100 г шунка
100 г кашкавал
1 ч.ч. брашно
1 скилидка чесън
2 яйца
3 стръка магданоз
1 ч.ч. галета
1 ч.ч. олио за пържене

за соса:
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
2 с.л. олио
2 зелени чушки
1 с.л. брашно
½ буркан стерилизирани домати
1 ч.л. риган
½ ч.л. смлян кимион
1 щипка захар
½ ч.л. сол

Начин на приготвяне:
1. котлетите се начукват, докато изтънеят. В единия край на всеки от котлетите се поставят парченца от шунката и кашкавала. След това се прегъват на две и краищата се притискат добре. Овалват се в брашното.
2. Чесънът се счуква и се смесва с разбитите яйца и нарязаният наситно магданоз. Котлетите се потапт в яйчната смес, след което се овалват в галетата. Оставят се настрана, докато се приготви доматения сос.
3. Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в олиото. Чушките се нарязват наедро и се прибавят към лука и чесъна. Поръсва се с брашното и се сипват почистените от люспи домати. Сосът се вари около 15 минути на тих огън. След това се добавят подправките и се оставя да поври още няколко минути.
4. Сосът се пасира и прецежда. Пържолите се пържат в маслена баня- по 7-8 минути от всяка страна.
5. Готовите пържоли се заливат с доматения сос.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев




Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.