Продукти:
1 кофичка кисело мляко
150 гр. бяло саламурено сирене
2 1/3 ч.ч. брашно
1 ч.л. хлябна сода
щипка сол (ако сиренето е много солено не се слага)
50 гр. кашкавал
1 с.л. краве малсо или маргарин
олио за намазване на тавата
Начин на приготвяне:
Киселото мляко се изсипва в купа и към него се дабавя хлябната сода. След това натрошеното сирене и солта. Всичко това се разбърква на ръка с вилица или лъжица. След това добавяме брашното и бъркаме до поучаване на еднородно тесто. Тестото, което се получава е сравнително меко и лепкаво, за това питките се оформят като се вземе от него с лъжица и с намазнени ръце леко се овалват. Поставят се в тава намазана с олио (може да поръсите с брашно, за по-лесно отделяне от тавата, но вкъщи ги предпочитаме изпечени само върху тава намазана с олио, защото коричката отдолу става хрупкава и вкусна.) След като се оформят питките върху всяка се слага малко парченце (колкото грахово зърно) масло или маргарин и малко кубче кашкавал. Слагате в предварително загрята фурна на 180 градус и печете около 20 мин., може и малко по-дълго - зависи от фурната. След като се изпекат на външен вид не са с перфектни форми като питки от месено тесто, но за сметка на това са много вкусни! Стават за около 30 мин. и не изискват много продукти.
Питки готови за минути
сряда, 13 август 2008 г.
Публикувано от klonka в 15:16
Етикети: закуски, тестени изделия
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар