Продукти:
2 пресни артишока или в консерва (около 400 гр.)
сока на един лимон
1 ч.л. сол
400 грама крем-сирене
200 грама маскарпоне
2 с.л. пресято брашно
1 к.ч. настурган пармезан
1/4 ч.л. мащерка
1/4 ч.л. едро смлян червен пипер
1 с.л. магданоз, накълцан
1 скилидка чесън, накълцана
малко зелен лук, накълцан на ситно
сол на вкус
смляно черно пиперче
200 грама замразен спанак
8 филийки франзела
зехтин за поръсване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната. Смесете всички съставки, без хляба и зехтина. Поставете в йена или друга огнеопорна тавичка, която е много леко намазнена. Запечете за около 25 минути.
Наръсете филиите франзела със зехтин и запечете от двете страни на грил.
Поръсете дип-а с пармезан и сервирайте с хляба.
Дип от спанак и артишок
петък, 8 август 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар