Хайвер от черни маслини и орехи

петък, 1 август 2008 г.

Продукти:
300 гр. черни маслини без костилки
100 гр. бяло саламурено сирене (ако е много солено, трябва да се обезсоли)
50 гр. орехи
4-5 скилидки чесън
4-5 с.л. прясно мляко
100-150 мл. олио

Начин на приготвяне:
Маслините, сиренето, орехите и чесъна се слагат в купата на пасатора и се смилат до получаване на еднородна смес. След това постепенно, на тънка струйка започвате да добавяте олиото. Изсипва се малка част от него и се бърка с пасатора или ножа на миксера, доката стане еднородна смес. След това се добавя от млякото и така до края. По подобен начин (поне аз така го правя) се разбива хайвер от риба. В крайна сметка се получава еднородна маса малко по-гъста от майонеза.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.