Продукти:
1 буркан стерилизирани домати
1 зелена чушка
1 стрък пресен лук
5-6 стръка магданоз
½ ч.л. риган
1 щипка лют пипер
1 ч.л. сол
1 ч.ч. царевица
1 ч.ч. консервиран червен зрял фасул (200 г)
2 с.л. винен оцет
6 яйца
Начин на приготвяне:
1. Доматите се изсипват заедно със сока от буркана в тенджера. Чушката, лукът и магданозът се режат наситно и заедно с ригана, лютия пипер и ½ ч.л. от солта се добавят към доматите. Сместа се кипва и се оставя да ври н тих огън 10 минути. Продуктите се пасират и към тях се прибавят царевицата и фасулът.
2. В широк и дълбок тиган се сипват ½ л вода, оцетът и останалата сол. Кипва се, след което огънят се намалява и внимателно се счукват яйцата. Варят се 5-7 минути на тих огън, докато се забулят.
3. Яйцата се изваждат с решетъчна лъжица. В чиниите за сервиране се поставя от горещия сос, а върху него по две яйца на порция.
Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев
0 коментара:
Публикуване на коментар