Агнешко горски кебап

понеделник, 25 август 2008 г.

Продукти:
1 кг обезкостена агнешка плешка
3 с.л. олио
30 г краве масло
6 стръка пресен лук
300 г гъби
1 ч.л. червен пипер
1 в.ч. червено вино
1 ч.л. сол
1 ч.л. чубрица
1 стрък джоджен (1 ч.л. сух)
5 стръка магданоз

Начин на приготвяне:
1. Месото се нарязва на едри кубчета и се запържва в тенджера с олиото и маслото.
2. Прибавя се нарязаният на колелца лук, след което месото се оставя да се задуши под капак на тих огън, докато се изпари месния сок.
3. Прибавят се нарязаните на тънки филии гъби, огънят се увеличава и пърженето продължава още няколко минути, след което се добавят червеният пипер, виното и солта.
4. Ястието се задушава на тих огън около 20 минути, като в края на готвенето се подправя с чубрицата, ситно нарязаните джиджен и магданоз и се оставя на котлона още няколко минути.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев




Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.