Продукти:
за 5 порции
500 г паста
1 с.л. краве масло
1 с.л. зехтин
2 с.л. брашно
2 ч.ч. топло мляко
200г синьо сирене
200г топено сирене
200г гауда
Сол, черен пипер
1 с.л. риган
300г пушено месо /шунка
Начин на приготвяне:
Нагрейте фурната до 200C.
Сварете пастата в леко подсолена вода но не до пълното им разваряване al dente. Излейте водата. В дълбок тиган разтопете маслото и зехтина, добавете брашно, разбъркайте и налейте на малка струя млякото, като не спирате да бъркате с дървена лъжица на среден огън докато се сгъсти соса. Добавете ситно натрошеното синьо сирене и топеното сирене и объркайте до хомогенна смес всичко. Махнете от огъня. Подправете на вкус. .
Нарежете шунката на лентички и ги объркайте с пастата. Полейте пастата със соса, объркайте добре и сложете в огнеопорна тавичка. Настържете гаудата. Посипете с нея отгоре пастата. Сложете във фурната и запечете за 15 мин.
Запечени макарони с шунка и три вида сирене
вторник, 5 август 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар