Швейцарска овесена супа с бекон

четвъртък, 21 август 2008 г.

Продукти:
200 г бекон
2 моркова
2 резена целина (50 г)
1 стрък праз
резен зеле
1 с.л. брашно
2 л пилешки бульон
100 г овесени ядки
1 дафинов лист
3 щипки смляно индийско орехче
сол на вкус
200 мл течна сметана (заквасена)

Начин на приготвяне:
1. В суха тенджера се поставя нарязаният на малки кубчета бекон и се пържи на тих огън, докато мазнината се разтопи и се получат пръжки. Тогава се добавят нарязаните надребно лук, моркови, целина, праз, зеле и се запържват за минута, след което се поръсват с брашното и се заливат с пилешкия бульон. Варят се 15 минути.
2. Поставят се овесените ядки и подправките и на тих огън супата се вари още 10 минути. Накрая се налива сметаната, проверява се на вкус и след като кипне, супата е готова за сервиране.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.