Тортиля от картофи

петък, 22 август 2008 г.

Продукти:
4 картофа
1 ½ ч.ч. олио за пържене
1 глава лук
3 с.л. зехтин
5 яйца
½ ч.л. сол

Начин на приготвяне:
1. Картофите се обелват и нарязват на тънки колелца. Посоляват се и се пържат във фритюрник или дълбок тиган с чаша олио до златисто. Изваждат се и се оставят върху салфетки, за да се отцеди мазнината.
2. Лукът се настъргва на едро ренде и се запържва за кратко в зехтина.
3. Яйцата се разбиват в дълбока купа и се смесват с картофите. Всичко се посолява и към сместа се прибавя запърженият лук
4. Сместа се изсипва в голям и дълбок тефлонов тиган, в който предварително е сгорещено останалото олио, и се пържи 5-6 минути на умерен огън. Тортилята се обръща внимателно върху чиния и се връща в тигана откъм суровата страна. Пържи се още 5-6 минути, след което се сервира.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев




Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.