Продукти:
1 пакет кори за лазаня
500гр. кайма
шунка или филе
доматен сок
лук, чесън
риган, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Корите се пускат във вряща вода за около 1 минута (или по-малко). В тенджерата се пускат не повече от 3 кори, за не се слепнат. Като се извадят, се изплакват със студена вода и се подреждат една до друга. На пакета пише, че се слагат сурови и после си омекват при печенето, но аз за всеки случай може да ги попарите.
За плънката: запържва се лук, чесън, шунка (или филе) - на ситно. Прибавя се 500г. кайма. Каймата може да е телешка или смес- по ваш избор. Запържва се като се налива по малко доматен сок, да не стане на бучки. Прибавят се няколко пасирани домата (или дом.пюре) и подправки - риган и магданоз и сол.
Най-отдолу в тавата се слага малко дом.сос (или плънка). Отгоре се подреждат един ред кори, а върху тях от плънката. Върху всяка кора може да сложите 2-3 кръгчета топено-пушено сирене, още малко плънка, настърган кашкавал. Следва нов слой кори и т.н. Най-отгоре се завършва с кори. Покриват се с фолио и се пекат в предварително загрята фурна на 200-220 градуса. След около 25 мин. може да махнете фолиото, да настържете кашкавал и да оставите да се запече леко.
Важното е плънката, да не е прекалено гъста, да има и течност, за да омекнат корите.
Лазаня
вторник, 12 август 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар