Телешко по градинарски

вторник, 26 август 2008 г.

Продукти:
600 г телешко месо
5 с.л. брашно
6 с.л. олио
1 глава лук
2 шепи зелен фасул (250 г)
4 моркова
1 в.ч. бяло вино
½ л телешки бульон
250 г гъби
2 скилидки чесън
2 щипки черен пипер
½ ч.л. сол

Начин на приготвяне:
1. Месото се нарязва на кубчета и се овалва в брашното, след което се запържва в тенджера с нагорещеното олио, докато получи злтист цвят. Изважда се и се оставя върху салфетки, за да се отцеди мазнината.
2. В тенджерата със същата мазнина се запържват нарязаните лук- наситно, зелен фасул- на дребни парчета, и моркови- на колелца. Запържват се няколко минути под капак и се добавя виното.
3. Отцеденото месо се връща в тенджерата. Сместа се кипва, след което се разрежда с телешкия бульон. Задушава се около 40-50 минути, докато месото стане почти готово.
4. Прибавят се нарязаните на филийки гъби и счуканите скилидки чесън. Ястието се задушава още 15 минути и се подправя с черния пипер и солта.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев




Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.