Френска селска торта

четвъртък, 7 август 2008 г.

Продукти:
650 гр брашно тип 1150
500 гр захар
90 гр мед
70 гр маргарин
3 бр. яйца
2 ч.л. сода бикарбонат
500 мл сметана течна
400 гр сметана квасена
1 пак. ванилия
рецепта

Начин на приготвяне:
1.В тенджерка се слагат яйцата, меда, 1 ч.ч. захар и маргарина
2.Съставките се бъркат на водна баня, докато обемът на сместа се увеличи 2-3 пъти
3.Тогава се добавят содата и брашното (може и повече от посоченото в рецептата) и се оттегля от котлона
4.Полученото твърдо тесто се оставя на хладно (но не в хладилника) за 30 мин
5.От тестото се разточват 5-6 тънки кори, които се набождат с вилица и се изпичат върху хартия за печене до златисто оцветяване (за 5-7 мин)
6.Приготвя се крем: разбива се на пяна течната сметана с ванилията и останалата захар(ако използвате подсладена сметана, намалете захарта)
7.Отделно се разбива заквасената сметана
8.Смесват се двата вида сметана и кремът е готов
9.Върху първия блат се намазва дебел слой от крема (поне 1.5 см), отгоре се слага следващия блат, върху него пак крем и така, докато свършат блатовете
10.Блатовете не се сиропират
11.Най-отгоре и отстрани се намазва с крем и се наръсва с трохи от блатовете или с кокосови стърготини
Тортата се сервира след 8-10 часа.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.