Кайзер питки

четвъртък, 31 юли 2008 г.

Продукти:
600-700 гр. брашно
300 мл. топло прясно мляко
1 ч.л. суха мая пълна с куп
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2-3 с.л. олио

Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното, правим кладенче и в него слагаме солта, захарта, маята и олиото. Най-накрая добавяме млякото и замесваме меко, нелепнещо тесто. Оставяме да втаса в купа намазана с олио, като го покриваме с фолио или влажна кърпа. След като удвои обема си, изваждаме тестото и го разделяме на 8 части. Разточваме всяка част, навиваме на руло и връзваме на възел, като краищата на този възел подпъхваме в съответната посока. Подреждаме в тава (хубаво е да е заслана с хартия за печене, ако не трябва да е добре намаслена) и оставяме да втасат за окло 20-25 мин (времето на втасване много зависи от околната температура). Преди да сложим да се пекат, намазваме питките с жълтък, разтворен с малко вода. Печем на 180 градуса до получаване на златист цвят.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.