Тутманик-Руло

четвъртък, 31 юли 2008 г.

Продукти:
20 гр. мая
0.500 л. прясно мляко
1 с. л. захар
1 ч.л. сол
3 с.л.олио
250 гр. краве масло
3 яйца
200 гр. сирене
брашно/около 800 гр./

Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в млякото. Прибавяме захарта, солта, 3 с.л. олио и замесваме средно твърдо тесто с брашното. Оставяме да втаса около 40 мин. През това време натрошаваме сиренето и чукваме яйцата. Разделяме тази смес на 8 части. Разделяме тестото на 5 части. Всяка част разделяме на още 4. Правим питки и ги слепваме две по две с леко размекнато масло. Разточваме на продълговата пита, която намазваме с масло и покриваме с една част от яйчената смес. Отгоре слагаме другите две пити, разточени и намазани с масло и покриваме със смес. Навиваме на руло и поставяме в намаслена тавичка. Правим 5 рула и оставяме да втасат. Печем рулата в предварително загрята на 200 гр. фурна. След опичането ги намазваме с масло и покриаме с кърпа.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.