Телешки дроб с бекон и салвия

сряда, 23 юли 2008 г.

Продукти:
12 ивички бекон
зехтин
шепа салвия
600 г телешки дроб, нарязан на ивици
брашно
2 глави кромид лук
морска сол
смлян черен пипер
4 с л винен или ябълков оцет
4 с л с връх масло

Начин на приготвяне:
. Беконът се изпържва и се оставя встрани.
. В към образувалата се мазнина от бекона се добавя малко зехтин и се запържват за 30 секунди листата на салвията.
. Листата се отцеждат и се прибавя при бекона.
. Ивички дроб се обвалват в брашно.
. Лукът се посолява добре и се изпържвa докато омекне.
. Изважда се.
. Ивички дроб се разделят на две и се изпържват на силен огън по 1 минути на страна.
. Прибавят се първата запържена част от дроба, беконът, салвията, лукът, маслото, оцетът.
. Задушава се няколко минути.
. Подправя се със сол и смлян черен пипер.
. Сервира се с картофено пюре с хрян (пресен или консервиран).




Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.