Тортелини с шунка и кашкавален сос

петък, 18 юли 2008 г.

Продукти:
400 мл готварска сметана
100 г шунка
200 г кашкавал Emmentаl (Чедър, Гауда)
1 кубче Пилешки бульон със зеленчуци
500 г тортелини

Приготвяне:
• Тортелините се варят заедно с едно натрошено кубче Пилешки бульон със зеленчуци
• Отцеждат се от водата и се оставят встрани.
• В тенджерата се кипва готварската сметана и се подправя със смлян черен пипер.
• Постепенно се прибавя настърганият кашкавал.
• Сместа кипи около 5 минути или до пълното разтапяне на кашкавала.
• Прибавя се ситно нарязаната шунка и тортелините.
• Ястието се кипва отново за 5 минути и се сваля от котлона.
• Тортелините се сервират топли и поръсени с настърган кашкавал.




Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.