Баклава

вторник, 17 февруари 2009 г.

От 1 ½ кг бяло брашно се замесва по-твърдо тесто с малко вода и 4-5 яйца. Меси се, докато в тестото се появят мехури. Нарязва се на малки, колкото яйце парчета и всяко от тях се разточва на тънка кора, която се слага на страна, за да изпръхне.(След разточването кората се поръсва с малко нишесте или царевично брашно). Нужни са около 25-30 кори. Намазва се тава с масло, слагат се корите една върху друга и между всеки 2-3 кори се пръскат смлени орехи с малко канела. Най-отгоре кората се оставя чиста. Баклавата се нарязва на ромбове и се полива с вряло масло (250-300 гр). След изпичането й в по-силна фурна се приготвя сироп от 1 кг захар и 3 чаши вода. Изстиналата баклава се полива.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.