Зелени палачинки с овче сирене

петък, 19 септември 2008 г.

Продукти:
1 връзка магданоз
4 стръка мента (джоджен)
500 г зелени аспержи
1 връзка пресен лук
200 г млади шушулки грах
250 г овче сирене Фета
1 доза тесто за палачинки по основната рецепта
3 с.л. зехтин
сол и черен пипер
3 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:
1. Магданозът и ментата се измиват и нарязват на ситно. Аспержите, лукът и чушките се измиват и почистват. Долната една трета от аспержите се обелва. Нарязват се на хапки. Сиренето се натрошава.
2. Приготвя се палачинково тесто по описанието в основната рецепта. Добавя се магданозът. Изпържват се палачинки и се запазват топли.
3. Зехтинът се загрява в китайски тиган Уок или в голям тиган. Зеленчуците се изпържват за 5-10 минути при постоянно бъркане. Подправят се със сол и пипер. Прибавят се лимоновия сол, сиренето и ментата. С тази смес се пълнят палачинките.

Източник: Книга „Да сготвим за цялото семейство”



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.