Продукти:
• 2 супени лъжици зехтин
• 1 глава кромид лук, нарязана
• 1 червена пиперка, почистена от семето и ситно нарязана
• 2 скилидки чесън, размачкани
• 400 г консервирани домати, накълцани
• ½ чаена лъжичка сол
• 1 равна чаена лъжичка куркума
• по ½ чаена лъжичка сушени босилек и мащерка
• 600 мл зеленчуков бульон
• 250 г нахут, сварен и отцеден
• 250 г дългозърнест бял ориз
• 300 г твърдо тофу, изплакнато, отцедено и нарязано на кубчета
• 60 г препечени бадеми и клонки пресен риган и мащерка за украса
Начин на приготвяне:
1. Загрейте зехтина в голям тиган и за 2-3 минути запържете лука, червената пиперка и чесъна. Смесете с доматите, куркумата, босилека и мащерката. Посолете и оставете на огъня още 5 минути.
2. Налейте бульона, изсипете в него нахута, оставете да заври и добавете ориза. Намалете котлона, похлупете и варете 20 минути, като бъркате от време на времем, докато оризът стане готов и поеме почти всичката течност.
3. Сложете кубчетата тофу и без да похлупвате, гответе 10 минути. Свалете тигана от огъня, похлупете и го оставете за 10 минути. Обърнете паелята върху предварително загрято блюдо, украсете я с бадемите и клонките зелени подправки.
Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест
Паеля с тофу
събота, 6 септември 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар