Продукти:
• 3 супени лъжици зехтин
• 1 глава арпаджик, ситно нарязан
• 60 г пресни гъби, ситно нарязани
• 60 г шунка, ситно нарязана
• 60 г замразен спанак, накълцан
• 2 пресовани скилидки чесън
• 30 г счукани бели сухари
• 60 г настърган пармезан
• ¼ чаена лъжичка сол
• смлян черен пипер
• 6 филета от пилешки гърди, начукани
• 2 равни супени лъжици пшенично брашно
• 250 г арпаджик
• 350 г лют доматен сос
• 1 водна чаша пилешки бульон
• 200 г варен ориз
• 8 препечени филийки франзела и клинки магданоз за украса
Начин на приготвяне:
1. Загрейте 1 супена лъжица зехтин в голям тиган и запържете лука и гъбите за 2-3 минути. Сложете шунката и спанака и гответе още 1-2 минути. Свалете тигана от котлона, добавете чесъна, счуканите сухари, кашкавала, солта, пипера и добре разбъркайте всичко.
2. С лъжица сложете от плънката върху всяко пилешко филе, после завийте рулцата и ги превържете с конец. Добре ги оваляйте в брашно.
3. Загрейте 1 супена лъжица зехтин в голяма огнеупорна тенджера и изпържете в нея лука, докато омекне. Добавете останалия зехтин и изпържете пилешките рулца по 5 минути от всяка страна, докато се зачервят.
4. Налейте доматения сос и нульона и ги оставете да заврат. Намалете котлона, похлупете и задушавайте на тих огън 30-40 минути, докато месото стане готово. След това добавете ориза и задушавайте още 5 минути.
5. Извадете рулцата и махнете конците. Върнете месото в тенджерата за 2 минути, после поднесете с препечените филийки и магданоза.
Източник: Книга „Домашен пир” от Рийдърс Дайджест
Пълнени рулца от пиле
вторник, 2 септември 2008 г.
Публикувано от klonka в 19:03
Етикети: пилешко месо
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар