Продукти:
за 4 порции
• 4 бр. пилешки филета
• зехтин
• 2 големи домата, нарязани на шайби
• 100 гр. сирене Чедар
• сол, черен пипер
За соса:
• 50 мл. зехтин
• 1 средно голяма глава лук
• 4 домата
• 1 ч. чаша зеленчуков бульон
• 1 консерва царевица /280 гр./
• сол, черен пипер
• 2 ч. лъж. прясна мащерка
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 160°C.
Приготвя се сосът. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в зехтина. Прибавят се зеленчуковия бульон, нарязаните на кубчета домати и царевицата. Огънят се намаля и сосът се вари 10-15 мин. Подправя се със сол, черен пипер и 1 ч. лъж. мащерка.
Пилешките филета се измиват и подсушават. Поръсват се със сол и черен пипер. Загрява се малко зехтин в тиган и филетата се се запържват леко от двете страни.
В тава, по цялото дъно се разпределят доматите на шайби. Върху тях се слагат пилешките филета. Заливат се с приготвения сос. Сиренето Чедар се настъргва върху филетата.
Ястието се запича на грила на фурната за 25 мин. Гарнира се с прясна мащерка.
Запечени пилешки филенца с царевица и домати
вторник, 12 август 2008 г.
Публикувано от klonka в 12:32
Етикети: пилешко месо
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар