Продукти:
• 4 яйца, разделени жълтиците от белтъците
• 100 гр. захар + 4 суп. лъж. за белтъците
• 500 мл. прясно мляко
• 30 гр. желатин
• 50 мл. студена вода
• 250 мл. сладка сметана
• 400 гр. пресни малини
• 50 мл. малинов ликьор
Начин на приготвяне:
Малините се смесват с ликьора и се оставят настрана да поемат аромата.
В купа се разбиват жълтъците със 100 грама захар докато побелеят.
Прясното мляко се загрява на умерен огън и на тънка струйка се добавя към жълтъците. Сместа се прехвърля в тенджера и се слага на умерен огън. Бърка се непрекъснато около 15 минути, докато кремът започне да се сгъстява и да остава по стените на съда. Отстранява се от огъня преди да е заврял.
Желатина се разтваря във водата за 5 минути. Прибавя се към топлия крем и се разбърква докато се разтопи.
Разбиват се по отделно сметаната и белтъците с 4 лъжици захар. Към охладения крем се добавя сметаната. Постепенно се изсипват и разбитите белтъци, разбърква се добре.
Малините се отцеждат от ликьора и част от тях се разпределят в купички. Отгоре се сипва половината от крема, останалата част от малините и накрая втората половина от крема. Оставят се в хладилника за няколко часа.
Гарнират се с разбита сметана, малини и прясна мента.
Баварски крем с малини
вторник, 12 август 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар