"Пъстри гнезда" от кайма

сряда, 13 август 2008 г.

Продукти:
500 гр. кайма
1/2 глава ситно нарязан лук
2 кисели краставички
4 - 5 тънки филийки "Чоризо"
1 шепа стерилизирани гъби
1 яйце
чубрица
много малко смлян черен пипер
4 стерилизирани гъби
4 парченца топено сирене
по 1/2 ч.ч. бяло вино и вода

Начин на приготвяне:
Kаймата се омесва със ситно нарязания лук, нарязаните на много ситни кубчета гъби, кисели краставички,чоризо, яйцето и подправките. Оформят се 4 големи топки и се нареждат в тавичка. От горе им се оформя "гнездо" с дъното на малка чашка. В "дупката" на всяко гнездо се слага по 1 дребно нарязана гъбка, а отгоре по парче топено сирене. В тавичката се сипват бялото вино и водата и се пекат до готовност според фурната.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.