Супа топчета със зелев сок

сряда, 6 август 2008 г.

Продукти:
кайма
1 картоф
1морков
1 гл.лук
3-4 с.л.ориз
3-4 с.л. олио
1 ч.ч. зелев сок
3-4 с.л. доматен сок
магданоз
черен пипер
брашно за овалване

Начин на приготвяне:
В тенджера задушаваме картофа, моркова и лука. Заливаме с малко гореща вода и чакаме да заври.
През това време омесваме каймата с ориза и правим топченца, които овалваме в брашно. Пускаме ги в супата и заливаме със зелевият сок. Ако не е достатъчно течността, доливаме вода. Малко преди да е готова супата добавяме доматеният сок и черният пипер. Сваляме от котлона и поръсваме с магданоз.
*Ако искате супата да е по-рядка и бистра, вместо с брашно, топчетата правете с ръце намазани с оцет.
**По желание може да се добави 1-2 с.л. ориз в супата.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.