Продукти:
500-700 г обезкостен свински бут (плешка, врат)
2-3 сухи червени чушки
1 в.ч. червено вино
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. сол
1 глава лук
3-5 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Месото се нарязва на кубчета.
2. В купа се стриват чушките, налива се виното, добавят се чубрицата, солта и настърганата глава лук. Всичко се разбърква добре. В тази марината се слага нарязаното месо, разбърква се и се оставя да отлежи 1-2 часа.
3. От хартия за печене се изрязват квадрати с големина една педя, намазват се с олио и в тях се поставя от месото. Оформят се пакети (подобно на пощенски пликове) и се подреждат в намазнена с олио тава с прегънатите страни надолу. На дъното се налива един пръст вода и кебапът се пече в предварително загрята фурна при температура 200С около 30-45 минути. В случай, че водата в тавичката се е изпарила, се долива малко топла вода.
4. Ястието се сервира, като с нож се правят два диагонални разреза, които се пресичат в средата на всеки пакет. Краищата на хартията леко се отварят, за да се вижда кебапът.
Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев
0 коментара:
Публикуване на коментар