Пица “Маргарита”

вторник, 12 август 2008 г.

Продукти за тестото:
• 300гр. брашно
• 150 мл. хладка вода
• 4 суп. лъж. зехтин
• 1 суп. лъж. суха мая
• 1 чаена лъж. сол

За соса:
• 2 големи узрели домата
• 2 скилидки чесън
• 250 гр. моцарела, нарязана на шайби
• 4 суп. лъж. зехтин
• сол
• листа пресен босилек

Начин на приготвяне:
Брашното се пресява в дълбока купа заедно със солта. Прави се кладенче в средата. В него се слагат зехтина, солта и маята. Постепенно се прибавя водата, като се замесва меко тесто. Ако е необходимо се добавя още брашно или вода. Тестото се прави на топка, намазва се със зехтин и се оставя 30 мин. да почине.
Доматите се обелват, отстраняват се семките. Нарязват се на кубчета. Към тях се прибавят наситнения чесън, 2 суп. лъж. зехтин, малко сол и 5-6 нарязани листа босилек.
Друг вариант за приготвянето е като се нарежат доматите на шайби. В този случай те се подреждат върху тестото, отгоре се разпределя чесъна, босилека и моцарелата. После се процедира както е описано по-долу.
Тестото се разточва на тънък кръг. Разтила се в кръгла намаслена тава, като се остави малък бордюр по краищата. Доматения сос се разпределя върху тестото. Отгоре се подреждат шайбите моцарела. Всяко парче моцарела се поръсва с малко зехтин и пресни листа босилек. Пицата се пече около 15-20 мин. на 230°C, докато моцарелата се зачерви.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.