Кюфтета от коприва

понеделник, 4 август 2008 г.

Продукти:
около 300 гр. коприва
2 стръка пресен лук
2 яйца
100 гр. извара
100 гр. сирене
2 супени лъжици кисело мляко + 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
3 супени лъжици олио (зехтин)
3-4 супени лъжици брашно
магданоз
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Копривата се попарва, отцежда и нарязва на ситно.
Добавят се всички останали продукти и сместа се разбърква.
Изсипва се във формички за мъфини, като се запълва 2/3 от обема им.
Формичките се намазват с мазнина и посипват с галета.
Пекат се на умерена температура – около 175 градуса С
При сервиране по желание може да се предложи кисело мляко с чесън.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.