Кус-кус с пълнеж от смляно месо

сряда, 13 август 2008 г.

Продукти:
250 гр кус-кус
500 гр смляно месо (кайма)
2 глави лук
2 сварени моркова
3 яйца
прясно мляко
сол, черен пипер

Начин на приготвяне:
Кус-кусът се сварява до полуготовност. Отделно в тиган се запържва лука, прибавят се морковите и най-накрая месото. Тази смес също се приготвя до полуговоност. В съда, в който ще приготвяме ястието се слага най-напред ред кус-кус, а после плънка от месо. Повтаря се още веднъж като последния, пети, слой е от кус-кус. В купа се разбиват трите яйца и се долива прясно мляко колкото желаете. С тази смес се залива яденето и се пече в умерена фурна (на 190С за около 40 минути).



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.