Донати / Donuts

понеделник, 21 юли 2008 г.

Продукти:
300 гр. специално брашно за хляб / в Испания-harina de fuerza/
200 гр. нормално брашно
80 гр. захар
5 гр. сол
20 гр. мляко на прах
7 гр.суха мая
230 гр. вода /топла/
1 яйце среден размер /60 гр./
40 гр. свинска мас или маргарин /при мен св.мас/
1 к.л.ванилия
Глазура:3 с.л. пудра захар,лимонов сок и вода

Приготвяне:
- Смесваме сухите продукти-брашната,захарта,солта,млякото на прах,сухата мая,ванилията
- Прибавяме леко топлата вода и разбитото яйце.Оставяме да ферментира 8 мин.
- Идва ред на мазнината.Разбъркваме всичко и месим докато тестото спре да лепне по ръцете и стане еластично и гладко...около 5 мин./добавяме брашно,колкото е необходимо/
- Оформяме тестото на топка ,покриваме с кърпа и оставяме на стайна температута да втаса 45 мин.
- Разстиламе на намаслена повърхност и разточваме на кора с дебелина 1 см. С

формички за донати /или чаша и малка капачка/ правим донатите и ги оставяме върху намаслена хартия да втасат още 45 мин./при мен 1 час/
-
Загряваме олио в дълбок тиган.Намаляме огъня...донатите лесно изгарят...Пържете ги за кратко време от двете страни,докато придобият блед златист цвят.
-
Изваждаме ги върху абсорбираща хартия и топли ги намазваме с глазура/при мен разбита пудра захар с няколко капки лимон и вода/ Може да ги украсите с разтопен на водна баня шоколад.



Първия Български Бутон за споделяне



1 коментара:

Dragoon каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.