Фъстъчена торта-парфе

понеделник, 21 юли 2008 г.

Продукти за базата:
за форма с диаметър 20 см.
100 гр. ронливи бисквити
2 с.л. маргарин/или разтопено краве масло/

Продукти за крема-парфе :
400 гр. сметана
100 гр. прясно мляко
3 белтъка
220 гр. фъстъчено масло
175 гр. захар,6 листа желатин/12 грама/

За фъстъчения крокант:
2 части фъстъци, 2 части захар
...и още...100-ина грама шоколад за сладкиши
1 торбичка за печене,хартия за печене

Приготвяне:
Смиламе или натрошаваме бисквитките и добавяме разтопеното масло.Разбъркваме много добре и с помоща на силиконова лопатка притискаме сместа добре на дъното на тортена форма /или в чиния ако работим с пръстен без дъно..../Прибираме на студено.
През това време...
1.- Накисваме желатина за 5 мин. в малко студена вода.Загряваме прясното мляко за 1 мин. в микровълновата фурна /като внимаваме да не завира/и разтваряме в него желатина.
2.- Разбиваме белтъците на сняг със 75 гр. захар и прибираме на студено.
3.- Разбиваме сметаната със 100 гр. захар и прибираме и нея в хладилника.
4.- Затопляме фъстъченото масло в микровълновата фърна ( 850w) 25 секунди,ако не е било в хладилника...и за 45 сек. ако е било на студено.Маслото не трябва да е горещо,а меко.
5.- Смесваме фъстъченото масло с разбитата сметана .Разбъркваме добре и прибавяме разтворения в млякото желатин...и накрая разбититебелтъци /напомням ви,че млякото не трябва да е горещо,за да не се пресече крема/
6.- Изсипваме получения крем върху охладената вече база и прибираме отново на студено.
7.- В тиган приготвяме кроканта .Сипваме захарта и на слаб огън бъркаме докато придобие златист цвят.Прибавяме обелените фъстъци и изсипваме върху хартия за печене.Когато сместа изтине я смиламе в кухненски робот /или начукваме в сух съд/
9.- Когато тортата се желира добре,украсяваме с крокант .
10.- В торбичка за печене слагаме начупения шоколад и го разтопяваме в микровлновата фурна.Правим малък разрез в торбичката и започваме да правим трансфера.../За целта аз нарисувах фигурките върху хартия за печене и когато се охладиха добре в хладилника ги положих върху тортата./




Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.