Обърнат черешов пай

четвъртък, 31 юли 2008 г.

Продукти:
600 г череши без костилки
1/3 ч.ч захар
20 г краве масло
100 г краве масло (или маргарин)
1/2 ч.ч захар
2 яйца
1 ч.л. ванилин
1 ч.л. портокалови корички/сок/
1 ч.ч прясно мляко
1 1/2 ч.ч брашно за торти
1 1/2 ч.л. набухвател
1 ч.л. сода
1/4 ч.л. сол

Начин на приготвяне:
Нагрейте фурната до 170С.
Обилно намажете с масло дъното и стените на 20 см форма.
Объркайте плода с захарта и го изсипете на дъното.
Разбийте с мискер маслото със захарта. Добавете едно по едно яйцата, като биете продължително. Добавете ванилията и кората от портокал.
Пресейте брашното с набухвателя, содата и солта. Добавете го на 3 приема към яйчената смес, като редувате с млякото.
Сипете тестото във формата и изпечете 45-50 мин до готовност. Готовия пирог охладете и обърнете в чиния. Сервирайте с ванилов сладолед.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.