Продукти:
- 500гр.кайма
- 300гр.гъби / може и от консерва/
- 3 бр.кренвирша
- 150 гр.топено или топено-пушено сирене
- 2 бр.яйца
- 1 филия стар хляб накисната във вода
- 100 гр.кашкавал
Начин на приготвяне:
Кренвиршите и гъбите се нарязват на кубчета, топеното сирене също и се слагат в подходящ за разбъркване съд. В него се прибавят и останалите продукти- каймата, отцедения хляб и жълтъците на яйцата, слагат се и подправки черен пипер, кимион – по желание. Всички продукти се омесват много добре и се слага в предварително намаслена тавичка.
Пече се на 220-230 С докато започне да се отдръпва от стените. Разбиват се белтъците на сняг и се залива с тях мусаката, отгоре се поръсва с настъргания кашкавал. Пече се до зачервяване на кашкавала.
Персийска мусака
сряда, 13 август 2008 г.
Публикувано от klonka в 14:38
Етикети: мляно месо
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар